background

9 december 2016

John Heller nieuwe CEO van Louwman Gro


John Heller (53) wordt met ingang van 1 januari 2017 de nieuwe CEO van Louwman Group. Hij volgt Peter Verkuyl op die per 1 februari met pensioen gaat. John Heller bekleedde uiteenlopende internationale posities in de banken- , beleggings- en verzekeringssector. Hij werkte onder meer voor ING, Nationale-Nederlanden en de laatste 8 jaar als CEO voor het Belgische bank- en verzekeringsbedrijf Argenta. Onder complexe economische omstandigheden wist Heller het familiebedrijf te transformeren tot een gezonde bank met een hoge klantentevredenheid en goede bedrijfsresultaten.

John Heller: “Ik heb goed nagedacht over mijn volgende stap en kijk er naar uit deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Mobiliteit in de autobranche met alle retail- en serviceactiviteiten die hierbij komen kijken, alsook mobiliteit rondom zorg, zijn voor mij twee compleet nieuwe bedrijfstakken. Tevens doet het me plezier om weer in een familiebedrijf te werken en heb ik gemerkt dat de familie Louwman bijzonder betrokken is bij de organisatie. Bovendien is er sprake van focus op de lange termijn. Allemaal elementen die mij aanspreken.”

Peter Verkuyl: “Ik kijk met veel plezier terug op 10 dynamische jaren bij Louwman Group. De groep is flink gegroeid en we hebben veel bereikt onder vaak lastige en uitdagende marktomstandigheden. Ook de samenwerking met de familie Louwman en de collegae heb ik altijd zeer inspirerend gevonden.” Verkuyl zal na zijn pensionering als adviseur verbonden blijven aan Louwman Group.

Eric Louwman, President van Louwman Group: “We zijn enorm verheugd dat John Heller Louwman Group gaat leiden. Zijn bewezen transitiekracht en rijke expertise in het bank- en verzekeringswezen stellen hem in staat om met visie en daadkracht richting te geven aan de ontwikkelingen binnen Louwman Group en onze activiteiten verder uit te bouwen. De familie Louwman wil Peter Verkuyl hartelijk bedanken voor zijn bijdrage die hij gedurende de afgelopen 10 jaar aan Louwman Group heeft geleverd.”


Noot aan redacteuren:

De Louwman Dealer Group is onderdeel van de Louwman Group: de Louwman Dealer Group is één van de 20 grootste automotive groepen in Europa. Het familiebedrijf waarvan de oorsprong teruggaat tot 1923, is importeur en dealer voor de merken Toyota, Lexus, Morgan, McLaren en Suzuki (incl. motorfietsen en marine), alsmede dealer voor Mercedes-Benz, Mazda, Ford, Mitsubishi, SMART, Maserati, Jeep en Alfa Romeo (totaal 54 dealerbedrijven verspreid over Nederland en Tsjechië). Daarnaast is de groep actief in lease- en financieringsactiviteiten, onderdelenhandel en banden import.
Een andere grote activiteit is Welzorg: een specialist op het gebied van hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een beperking. Welzorg is marktleider in Nederland en Denemarken.
Op dit moment zijn er binnen de Louwman Group ongeveer 2650 medewerkers werkzaam. De Louwman Group kent een aanhoudende groei en is sterk klantgedreven.

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Guido Roozekrans, telefoon: 0162 585 321.


Back to overview arrow

John Heller nieuwe CEO van Louwman Group