Welzorg Nederland
Over Welzorg
Welzorg Nederland is al 25 jaar specialist in het leveren en onderhouden van mobiliteitshulpmiddelen voor mensen met een lichamelijke beperking en senioren. Ons doel is het vergroten van mobiliteit en zelfredzaamheid van onze cliënten. Beperkingen omzetten in mogelijkheden, daar doen wij het voor.
Bij Welzorg Nederland B.V. staan de cliënten – senioren en mensen met een beperking –centraal. Doel: met het juiste zorghulpmiddel en de juiste service hun mobiliteit en zelfredzaamheid vergroten. Beperkingen omzetten in mogelijkheden. Dat doet Welzorg door oplossingen op maat te leveren; passend bij de behoeften en mogelijkheden van de cliënt.
In het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) mag Welzorg al ruim 100 Nederlandse gemeenten tot opdrachtgever rekenen, en dat aantal groeit nog steeds.
De dienstverlening van Welzorg wordt door klanten beoordeeld met een 8,4
We willen allemaal vrij zijn om ons van A naar B te verplaatsen. Vraagt jouw situatie daarbij om ondersteuning? Hulpmiddelen, auto- en woningaanpassingen. Welzorg regelt het voor je.
Maximaal meedenken
Kwaliteit en een klantgerichte benadering, daar gaat het om bij Welzorg. Daarom krijgen cliënten na elk bezoek van een adviseur of monteur, contact met de klantenservice, de webcare of via WhatsApp de mogelijkheid om een aantal vragen te beantwoorden over de dienstverlening. De vragen worden gesteld door een extern onderzoeksbureau. Inmiddels hebben ruim 11.000 mensen Welzorg beoordeeld, met een mooi gemiddelde van 8,4 als resultaat.
Ook probeert Welzorg de gang van zaken zo eenvoudig mogelijk te maken voor de cliënt en écht mee te denken. Het online klantportaal “Mijn Welzorg” is daar een mooi voorbeeld van: hierin kan de cliënt zelf gegevens inzien en wijzigen, en bijvoorbeeld afspraken voor reparaties plannen. En met de gratis Welzorg Pechhulp-app kan bij pech onderweg eenvoudig contact worden opgenomen met de klantenservice.
Volledig circulair in 2030
Welzorg heeft de ambitie om in 2030 volledig circulair te werken. Dat betekent dat materialen en onderdelen van hulpmiddelen maximaal hergebruikt worden, zodat belasting op het milieu minimaal is. Met speciaal ontwikkelde apps wordt bepaald welke onderdelen hiervoor in aanmerking komen, en welke worden afgeschreven. Onderdelen die niet meer inzetbaar zijn, krijgen een nieuwe bestemming.
In Turkije ontwikkelen de afvalstortplaatsen zich steeds meer om zo te voldoen aan de eisen die de Europese Unie stelt. Hierdoor ontstaan er recyclebare afvalstromen, maar blijfven er ook afvalstromen over die niet te recyclen zijn. Voor het laatstgenoemde worden via dit project speciale installaties gebouwd om met het methaangas, dat bij de verbranding van het niet-recyclebare afval vrijkomt, energie op te wekken. Hierdoor komt er geen methaangas in de atmosfeer en gebruiken de energie-installaties minder fossiele brandstof om energie op te wekken. Dit scheelt in CO2-uitstoot.